O klubu

Predstavitev

Za popularizacijo košarke smo v zadnjih letih naredili ogromen preskok. Že v letu 2010 smo organizirali tekmo med slovensko in makedonsko reprezentanco, v letu 2011 pa organizirali velik dogodek na Ptuju, pripravljalni turnir Pokal Primus v košarki med reprezentancami Slovenije, Poljske in Makedonije. Vse tekme so bile z neposrednim prenosom vidne na Eurosport 2 in Slovenija 2.

Klub je začel delovati leta 2012.  Nosi ime Košarkarski klub Ptuj. Namen je jasen. Promovirati košarko na Ptuju, vključevati znanje in vzgajati mladino v našem okolju. Preko različnih tekmovanj zgraditi zgodbo o košarki na dolgi rok, omogočiti mladim igranje in bazirati klubsko članstvo na lokalnem okolju.

Cilji so ambiciozni in hkrati tudi realni. Želimo si vzpostaviti ekipe vseh mlajših kategorij z rednimi treningi in vključevanjem v tekmovalno sezono, jih finančno podpreti in delati z njimi na vseh osnovnih šolah.

V maju 2018 smo prejeli posebno nagrado Košarkarske zveze Slovenije za največji napredek v deli z mladimi za preteklo sezono. Košarkarska zveza Slovenije je zaradi razvoja in kakovostnejšega dela z mladimi igralci in igralkami ter promocije košarke v mlajših starostnih kategorijah v sezoni 2017/18 že enajstič organizirala posebno tekmovanje z imenom Pokal mladih v katerem smo v pretekli sezoni naredili največji preskok.

 

Vodstvo

Predsednik Košarkarskega kluba Ptuj je Sašo Kramberger.

Upravni odbor:

  • Sašo Kramberger – predsednik KK Ptuj
  • Miha Damiš – član UO, predstavnik za odnose z javnostmi
  • Marko Ferme – član UO
  • Matjaž Damiš – član UO